0

Makaron z twarogiem i malinami

Brzmi jak danie z dzieciństwa? Mój jest jego fanem:) Zobacz, jak wygląda zdrowa wersja tego dania.

1 porcja

Składniki:

  • 40-50g ciemnego makaronu
  • 100g twarogu półtłustego (pół kostki)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta cynamonu
  • Pół łyżeczki cukru waniliowego + łyżeczka cukru trzcinowego do owoców
  • Szklanka ulubionych owoców świeżych/mrożonych (malin, truskawek, jagód)

 

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować al. dente.
  2. Połowę owoców zblendować na sos, osłodzić cukrem waniliowym i trzcinowym.
  3. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokruszony twaróg, chwilę podgrzewać. Dodać miód i cynamon.
  4. Przenieść twaróg na makaron, polać sosem owocowym i posypać świeżymi owocami.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecane posty