Makaron z twarogiem i malinami
Brzmi jak danie z dzieciństwa? Mój jest jego fanem:) Zobacz, jak wygląda zdrowa wersja tego dania.
1 porcja
Składniki:
- 40-50g ciemnego makaronu
- 100g twarogu półtłustego (pół kostki)
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- Szczypta cynamonu
- Pół łyżeczki cukru waniliowego + łyżeczka cukru trzcinowego do owoców
- Szklanka ulubionych owoców świeżych/mrożonych (malin, truskawek, jagód)
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al. dente.
- Połowę owoców zblendować na sos, osłodzić cukrem waniliowym i trzcinowym.
- Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokruszony twaróg, chwilę podgrzewać. Dodać miód i cynamon.
- Przenieść twaróg na makaron, polać sosem owocowym i posypać świeżymi owocami.