Oferta

OFERTA PODSTAWOWA

.Wizyta u dietetyka często jest długo planowana. Wymaga przemyśleń, a często jest po prostu próbą charakteru „Czy jestem w stanie poddać się restrykcjom diety?”. Takie skojarzenie przychodzi wielu osobom – „dieta to ograniczenia, nakazy i zakazy„. Moim priorytetem jest pomoc w poprawie sposobu żywienia poprzez różne narzędzia – jadłospisy, warsztaty, grupy wsparcia. Indywidualne dopasowanie jest najistotniejsze i dalece odbiega od ogólnie przyjętego schematu. Ma być zdrowo i smacznie :)

WYWIAD

To spotkanie trwające około godziny. Zbieram informacje na temat chorób, stosowanych leków, suplementów, trybu życia (pracy, wypoczynku, snu, używek), aktywności fizycznej, dotychczasowego sposobu żywienia, preferencji. Wykonuję analizę składu ciała na analizatorze InBody 220 oraz mierzę obwody. Wywiad pomaga mi dobrać narzędzie pracy. Ważne, aby odpowiednio się do niego przygotować (patrz obok).

JADŁOSPIS

  • 50 propozycji potraw do wyboru, podzielonych na ustalone posiłki (śniadania, obiady itd.) o określonej kaloryczności, wymaga samodzielnego zaplanowania lub stosowania się do podanego przykładowego planu, zawiera listę zamienników
  • porcjowany – liczba porcji różnych produktów do spożycia podzielona pod względem udziału procentowego makroskładników, wymaga samodzielnego planowania potraw, zawiera przykładowe jadłospisy oraz listę zamienników
  • 1-2-4-tygodniowy – rozpisany na ustaloną liczbę posiłków o określonej kaloryczności
  • jadłospis wzmacniający odporność (NOWOŚĆ) – to tygodniowe menu lub luźne propozycje potraw do wyboru z możliwością samodzielnej modyfikacji dań wg listy zamienników. Uwzględnia produkty takie jak warzywa, owoce, orzechy, pestki, oleje, nasiona, fasolkę mung/adzuki, chude mięso, ryby, jaja, kasze, cebulę, czosnek, miód i inne produkty, które dobierane są indywidualnie do stanu zdrowia i preferencji. Nie ma w nim nabiału, słodyczy i innych produktów przetworzonych. Kaloryczność potraw dostosowana jest do masy ciała.

WARSZTAT

Nauka zdrowego odżywiania w małych grupach tematycznych (w odchudzaniu, w sporcie, w ciąży, w hiperlipidemiach), podzielona na cykliczne 4-5 spotkań co 1,5-2 tygodnie, w trakcie których uczestnicy pracują nad swoim sposobem żywienia wg wskazówek uzyskanych na spotkaniu oraz w otrzymanych materiałach.

Więcej informacji tutaj.

Współpracujemy również z Kuchnią Agaty organizując u niej Warsztaty Kulinarne.

GRUPA

Spotkania 1 raz w tygodniu w grupie wsparcia to wymiana doświadczeń, wzajemne motywowanie, szukanie rozwiązań, zdobywanie wiedzy i praktycznych wskazówek.

PORADNICTWO

Cykl spotkań, których ilość ustalana jest indywidualnie, średnio co 1-1,5 tygodnia. Na początku wymaga bieżącego zapisywania spożywanych produktów.  W trakcie spotkań następuje analiza jadłospisu, propozycje zmian żywieniowych i nawykowych.

To również skomponowanie zestawu zaleceń w indywidualnych przypadkach.

WSPÓLNE GOTOWANIE

Gotowanie z dietetykiem: 2 godziny praktycznej edukacji o produktach i przygotowanie smacznych posiłków. Pokazanie jak szybko można przygotować coś zdrowego oraz jak wykorzystać nowe produkty. Przykładowa tematyka: przekąski do pracy, szybki obiad na kilka dni, pożywne śniadania, kuchnia bez glutenu, zdrowe słodycze, 5 posiłków w 45 minut, zdrowe dodatki do pieczywa, wzmacniające koktajle.

Przygotowanie produktów zależne od klienta: zakup we własnym zakresie lub zlecone dietetykowi.

WSPÓLNE ZAKUPY

Wycieczka do marketu z dietetykiem. Edukacja produktowa: jak czytać etykiety, jak używać danych produktów do przyrządzania różnych potraw, jak odróżniać zdrowe od szkodliwego.

DIETA + TRENING

Łączenie właściwego odżywiania z odpowiednim treningiem? Kompleksowa opieka to nasz cel!

treningi odbywają się pod okiem wykwalifikowanego trenera personalnego Igora Bilinskyi – ibtrenerpersonalny.pl 

Pakiet STARTOWY Pakiet OPTIMUM
v  4 treningi z trenerem personalnym (1x/tydzień), stały kontakt

v  4 spotkania z dietetykiem (1x/tydzień), ukierunkowane na zmianę sposobu odżywiania, pracę z dzienniczkiem diety, 2 analizy składu ciała

v   8 treningów z trenerem personalnym (1x/tydzień), stały kontakt

v  2-miesięczna opieka dietetyka: 4 spotkania, w tym wywiad żywieniowy z analizą składu ciała, 1 spotkanie edukacyjne, 2 spotkania kontrolne z analizą składu ciała, plan żywieniowy na 2 miesiące

CATERING

Opcja korzystna szczególnie dla osób zabieganych chcących zdrowo się odżywiać, a nie mających czasu na przyrządzanie posiłków. Jadłospis zaplanowany jest indywidualnie na wybrane dni tygodnia. Potrawy są hermetycznie zapakowane, dowożone w wybrane miejsce.

.

DODATKOWE USŁUGI

oferta dla klientów indywidualnych

Aby wybrać dla siebie idealny pod względem wartości odżywczych sposób żywienia można skorzystać np. z testu genetycznego. Nutrigenomika jest przyszłością dietetyki, ponieważ odkrywa to, co mamy zapisane w genach.

TESTY GENETYCZNE – GENODIETA

Na podstawie wymazu z policzka analizowany jest materiał genetyczny danej osoby (DNA). Sporządzony na jego podstawie raport pozwala ustalić sposób odchudzania, daje informację o tym jak chronić się przed chorobami, jak wzmocnić odporność, jak spowolnić procesy starzenia, czy istnieje nietolerancja pokarmowa i wiele innych. Sporządzane są konkretne zalecenia i jadłospis.

TESTY GENETYCZNE – nietolerancja laktozy, celiakia, łuszczyca

Materiał do badań również pobierany jest z wewnętrznej strony policzka. Tak jak powyżej takie badanie jest raz na całe życie i daje konkretną informację o predyspozycji do rozwoju wymienionych schorzeń.

BADANIE NIETOLERANCJI POKARMOWYCH

Czasem trudno jest połączyć występowanie różnych objawów ze spożyciem konkretnego produktu, bo reakcja nastąpiła np. po 72 godzinach (objawy mogą być niejednoznaczne – np. ból brzucha, ból głowy, w dłuższym czasie uczucie ciągłego zmęczenia). Jest to reakcja opóźniona i aby sprawdzić co ją wywołuje wykonuje się różnego rodzaju testy jakościowe (Food Detective, ok 50 produktów) i ilościowe (metodą ELISA, 40-220 produktów). Jest to narzędzie również bardzo pomocne w układaniu planu żywieniowego, ponieważ jest wiele produktów, które „blokują” odchudzanie czy dostawę energii w trakcie wysiłku. Materiał pobierany jest z krwi laboratoryjnie lub z opuszka palca.

WIZYTA W DOMU

Wizyta dietetyka w domu klienta to bezpośrednia okazja do oceny sposobu żywienia: analiza produktów, przyrządzanych potraw, jadłospisu rodziny, pomoc w planowaniu i zakupach. To także rozwiązanie dla osób nie mających możliwości dotarcia do gabinetu – zbierany jest wywiad i ustalany jest indywidualny sposób żywienia.

TURNUSY

W okresie letnim w górach organizowane są turnusy odchudzające z nauką zdrowego odżywiania. Tworzone są grupy 10-16-osobowe. Turnusy trwają 10 dni. Więcej informacji

PROGRAMY

 Do 30.11.2014r. trwał program „1000 wizyt dla serca” (zajęliśmy pierwsze miejsce :)

Wcześniej: „Obniżamy cholesterol w 3 tygodnie”

.DODATKOWE USŁUGI

oferta dla firm

  • Na .opiniowanie produktów spożywczych, rekomendacje, wypowiedzi eksperckie
  • artykuły dla czasopism, portali o tematyce zdrowotnej
  • wykłady, warsztaty dla pracowników różnych instytucji, grup zorganizowanych, klubów sportowych
  • ocena wartości odżywczej i kaloryczności potraw barowych i restauracyjnych, opis ich właściwości
  • jadłospisy dla firm cateringowych
  • wykłady i warsztaty dla przedszkoli, szkół
  • analiza składu ciała dużych grup, ocena rozwoju dzieci

.SPECJALIZACJE

  • .dietetyka w nadwadze i otyłości
  • dietetyka sportowa
  • żywienie w hiperlipidemiach, schorzeniach przewodu pokarmowego, cukrzycy, w zaburzeniach hormonalnych (nadczynność, niedoczynność tarczycy, zespół policystycznych jajników i inne)
  • oczyszczanie organizmu, jadłospisy detoksykacyjne
  • dietetyka w niedowadze
  • żywienie kobiet w ciąży, żywieniowe przygotowanie do zajścia w ciążę
  • żywienie dzieci

SPOSÓB PRACY

.- idealnie jest, aby przed pierwszym spotkaniem mieć już wyniki minimum 1 z 3 badań:

- morfologia krwi, lipidogram, glukoza + dodatkowe w zależności od występujących schorzeń
– test genetyczny
– test na nietolerancję pokarmową

I spotkanie - wywiad oraz analiza składu ciała
II spotkanie - przekazanie zaleceń/jadłospisu/poradnictwo/monitoring
III i kolejne spotkania - wizyty kontrolne z analizą składu ciała w ramach stosowanego jadłospisu/zaleceń/poradnictwa

.FIZJOTERAPIA NIEMOWLĘCA I OKOŁOPORODOWA

  • .Warsztat Sprawnego Rodzicielstwa  i konsultacje indywidualne – fizjoterapeutyczne zasady noszenia i trzymania niemowląt, ubieranie, rozbieranie, masaż, kąpiel (ćwiczenia na lalkach), zasady karmienia piersią i żywienia niemowlaka
  • Ogólna ocena rozwoju niemowlęcia
  • Warsztat Chustonoszenia i konsultacje indywidualne – nauka 3 wiązań, zasady noszenia, pomoc w doborze chusty
  • Masaż w ciąży i po porodzie
  • Gimnastyka w ciąży

VOUCHERY

.- voucher przygotowany jest pod potrzeby osoby zamawiającej (może to być np. analiza składu ciała, pierwsza wizyta u dietetyka, konsultacja z chustonoszenia czy wizyta domowa)

- możliwy do odbioru bezpośrednio, drogą mailową lub pocztową

.

PRODUKTY JOY DAY

JOY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego  poj. 500 ml.
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.
Posiada certyfikat ekologiczny.

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.

Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.

Z uwagi na skład i witalność flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii.
Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.

Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z 50 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.

500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

SMAKI:

- OWOCE LASU (odporność)- dostępny

- GŁÓG (przewód pokarmowy) – dostępnyjoy-day-glog-eko-koncentrat-napoju-probiotycznego-poj-50

- CHMIEL (nerwica) – niedostępny

- MIĘTA (przewód pokarmowy) – niedostępny

- TOPINAMBUR (oczyszczanie) – dostępny

Cena butelki – 36 zł

Strona produktu http://mikroorganizmy.com.pl/

 

.

.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *